Irma-en-Huub.reismee.nl

Paelladag… aankomst Fien….en de liefde…..

Paelladag... aankomst Fien....en de liefde.....

Nou.. wát een diversiteit! We beginnen met de paella-dag. Ongeveer 1000 plekken in de hoofdstraten van Benicasim worden gereed gemaakt voor het maken van een paella op houtvuur! Een dag van tevoren worden er zo'n 1000 hoopjes zand neergelegd. Daarop wordt brandhout gelegd. Iedere deelnemer krijgt één liter olijfolie en een kilo rijst en men brengt voor de rest zijn eigen ingrediënten mee voor in de paellapan maar ook drank en verder zorgt men ook voor tafels, stoelen, etc Alles wordt van thuis uit meegenomen en als ik een ruwe schatting moet maken zijn er per paella-plaats toch wel zo 30 personen...familieleden en vrienden aanwezig die mee doen. Dat houdt dan in dat er zo'n 30 duizend personen op de hoofdstraten aanwezig zijn die genieten van elkaar en van het heerlijke eten. Er is maar één nadeel en dat is dat als je als toerist daar staat te kijken dat je dan wel een heel goede trek krijgt...Verder kun je bij thuiskomst gelijk je kleren in de was doen. Je stinkt namelijk als een otter naar de rook. Maar wat heeft dit een charme zeg! (Overigens zijn dit nog steeds de feesten van San Antoni!)

Fien....is aangekomen fantastisch! Het weer is in ieder geval bij aankomst geweldig en Ghita hebben we al dagen van tevoren verteld over tante Fien die gaat komen...! Wat was ze weer enthousiast.... Ghita...maar Fien ook hoor! Ze was keurig op tijd geland. Het was haar verjaardag en we zijn heerlijk uit gaan eten bij de plaatselijke Chinees. Ik kon het natuurlijk niet nalaten om ook even te zeggen dat Fien jarig was en dat heeft zich geloond in de vorm van een fles champagne die Fien aangeboden kreeg van meneer de Chinees!. Met een lekker gevoel in het hoofd zijn we naar huis terug gekomen en hebben in de zon nog lekker na-genoten.

Vandaag zijn we heerlijk gaan wandelen langs het strand van Oropesa... samen met Fien... en daar heb ik de laatste foto weten vast te leggen waaruit blijkt dat de liefde tussen Hupie en Fientje nog steeds bloeit! Voor verdere vragen kunnen jullie naderhand altijd bij mij persoonlijk terecht.

Voor de verdere rest is alles perfekt hier.... Morgen gaan we shoppen..... en dan zien we daarna wel weer verder....

De groetjes van ....Hupie 't Irm en 't Fientje!

Reacties

Reacties

Texas rangers

Wat leuk, zo'n paella dag!! Hoe verzinnen ze het!
Geniet van het samenzijn met Fien en het lekker weer!
Pam en Hub

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!